hamburgare Delööööx!
först så måste man ju ha köttfärs..helst blandfärs för de blir godsmak å de binder sig bra.
tänk på att köttfärsen inte ska va för kall när man blandar i ingredienserna.
steg 1: lägg köttfärsen i en bunke..knäck i 3 ägg (om man typ har lite över ett kilo färs)
ha i ströbröd eller an gammal macka..me fördel en ljus rostmacka. smula i. sen en skvätt matlagningsgrädde (endst om man ska "lyxa till de") en skvätt soja å BBQ-sås..en skvätt är ca: 2-3 msk. vorchestersås funkar me. några vrid me salt å peppar å sen blanda allt ordentligt..om man vill å tycker de e lättare kan man blanda allt i en skål å sen hälla i köttfärsen. blanda tills allt har en smidig form å e lätt att forma.
ta en liten klick av smeten å kör ett stekprov å för att kolla smaken. lägg till mer om man vill.
nör man e nöjd så formar man handstora biffar..inte för tjocka. å lägger i en het panna..smöret ska va tyst å påväg att få gyllenbrun färg. sänk värmen när biffarna är i pannan. typ fån 10 till 5. stek nån min på varje sida tills man ser att köttsaft kommer upp på toppen av biffen. ta av biffen å lägg på tallrik för att den ska "vila", de som händer då e att köttsaften åker ut i hela biffen då å gör så den blir saftig.
diska snabbt ur pannan å släng i bröden. me stora bröd kan de va knepigt å få ner dom i brödrosten.
sen får ma ha på lite va man vill. ja har iaf såhär:
bröd, ketchup, sallad, burgaren, cheddarost, tomat, hamburgerdresing å sen locket!





tänk på att köttfärsen inte ska va för kall när man blandar i ingredienserna.
steg 1: lägg köttfärsen i en bunke..knäck i 3 ägg (om man typ har lite över ett kilo färs)
ha i ströbröd eller an gammal macka..me fördel en ljus rostmacka. smula i. sen en skvätt matlagningsgrädde (endst om man ska "lyxa till de") en skvätt soja å BBQ-sås..en skvätt är ca: 2-3 msk. vorchestersås funkar me. några vrid me salt å peppar å sen blanda allt ordentligt..om man vill å tycker de e lättare kan man blanda allt i en skål å sen hälla i köttfärsen. blanda tills allt har en smidig form å e lätt att forma.
ta en liten klick av smeten å kör ett stekprov å för att kolla smaken. lägg till mer om man vill.
nör man e nöjd så formar man handstora biffar..inte för tjocka. å lägger i en het panna..smöret ska va tyst å påväg att få gyllenbrun färg. sänk värmen när biffarna är i pannan. typ fån 10 till 5. stek nån min på varje sida tills man ser att köttsaft kommer upp på toppen av biffen. ta av biffen å lägg på tallrik för att den ska "vila", de som händer då e att köttsaften åker ut i hela biffen då å gör så den blir saftig.
diska snabbt ur pannan å släng i bröden. me stora bröd kan de va knepigt å få ner dom i brödrosten.
sen får ma ha på lite va man vill. ja har iaf såhär:
bröd, ketchup, sallad, burgaren, cheddarost, tomat, hamburgerdresing å sen locket!





Kommentarer
Postat av: Åsa
Haallå? När ska jag få delöx mat då?
Postat av: Myschly
Now that's a burger! :D
Trackback