bbqmarinerad fläskfilé med potatis å russingratäng med trattkantarellsås



Bbqmarinerad fläskfilé med potatis å russingratäng med trattkantarellsås!
servrad med machesallad.

tillagning som följer!:
 börja me att mandolina ( har man inte en mandolin får man skiva förhand..vilket ja gjorde) potatisen å lägga dom i en bunke me bäscha..alltså grädde å mjölk! släng i lite salt å peppar å låt ligga ett tag.

undertiden förbred fläskfilén.å bbqsåsen. ja gjorde en spontan bbqsås me sesamfrön å honung å vitlök å tomat..bla.
när såsen fått en schysst karftig lite rökig smak så gnid in den på köttet å lägg sen köttet i en bunke å häll över resten av såsen. låt stå i 30 min typ.

börja puttsa trattkantarellera så inget "skogsit" kommer me i..sen fräs i smör å salt å häll över i en kastrull där man har i mjölk å matlagningsgrädde. få ett uppkok å sänk värmen för att de ska sjuda. för långt å kraftigt uppkok kan göra så såsen skär sig å ser ut som gammalt spyvatten ellre från en orensad kloak! för att få apptitlig färg på de hela kan man ha i gurkmeja eller soja..ja körde me gurkmeja. ha gärna i vin..en skvätt rött e aldrig fel..lite buljong salt å peppar..honung vitlök, å örter som man gillar..tänk på att ju längre såsen stå på värme dessto kraftigare smak blir de..plus att har du rett såsen så blir den tjockare ju längre den står på. reda av kan man göra på olika sätt..antingen i början när man fräser svampen..å ha i en halv näve mjöl..eller ta maizena å blanda me vatten å montera ner i såsen precis på slutet.

potatisgratängen ska börjas göra..mixa me potatis russin ost salt å peppar å lite matlagningsgrädde. som en lasagn typ.vill man kunna stansa ur oilka former av gratängen vid servering så tryck ner varj lager ordentligt så de hela blir fast..man kan oxå ha en tyngd på i ugnen. sätt in i ugnen å 150-175 grader å låt de liksom blir klart i god fart.

samtidigt kan man bryna köttet i en stekpanna..bara rulla runt de så de får fin färg å stänger porerna så köttet får behålla sin köttsaft inne. lägg därefter köttet på en plåt å in i ungnen!  vill man ha så saftigt som de går å schysst yta ska man me jämna mellanrum hälla på eller pensla bbqsås på köttet..kasnke 10 ggr..de blir grymt najs!

servera me sallad å en klick gelé! mitt upplägg blev sådär..hitta inget bra för å få gratängen som ja ville..men aa..gott blev de iaf;)



















grymt gott!

framtidsbilar



tänkte på de där me framtidsbilar.. varför ska dom se så muckooo ut.. man ser inte va som e fram ellr bak, upp å ner typ.
e de liksom tänkt att designerna har tänkt att vi kommer gilla sånt i framtiden..å de verkar ju ändå inte va såå långt fram i tiden om man ska lita på de som står å visas i media.

antar iofs de har me va bilen går på å att den inte ska ha så mkt luftmotstånd eller så.
MEN vem vill egntligen åka en bil som ser ut som man kapat en ica-kundvagn nere vid hjulen å sen lagt på ett gigantiskt chips å gjort hål i för man ska sitta där..e ju inte mkt mer avancerat än en lådbil..å sen verkar dom flesta såna chipsbilar va gjorda fför ett soligt land utan snö typ..fatta en sån upp till åre å de blir lite snö å den fastnar i en 2 cm driva eller blåser bort upp i nån tall. men iofs e de ju olika de där me va som e "framtidsbil" alltså vissa som finns nu e ju bara framtid för dom inte skitar ner så mkt..de e ju bra å dom ser normala ut. bra de!

men ändå känns de som vissa går mer efter design än funktion..då menar ja me benutrymme packning å familj. kan väl kasnke tänkas att man har familjen som ett 3D hologram eller tillåmed gift me sitt fordon å därför förklarar den avancerade stoltekniken me massage å luftsug å fläkt;P å sen ska man verkligen åka sånt? när ja tänker framtidstransport tänker ja såna coola teleportstrålar som i star trek.

å sen kommer vi ens va på den här planeten å bo å åka omkring i våra pimpade chips. vi kasnke åker till nån planet där de finns obegränsat me bensin å där man kan åka feta amerikanska muskelbilar på 8 liters motorer å ändå tycka de va som å tanka en moped efter 10 mil..fast de e en mustang GT eller nåt,

om man nu byter planet ska ja iaf flytta till en egen..the paradise of CRUST planet ska den heta;P
där ska de va festivaler jämt å men man ska ha lyxrestauranger brevid me å man kan inte handla fisig multivitamin från tyskland utan de ar bytts mot en flarra Moët Brut Impérial eller Bollinger La Grande Année typ.
alla ska blood brothers å döpas i saliv å festa me cemical brothers;)


hamburgare Delööööx!

först så måste man ju ha köttfärs..helst blandfärs för de blir godsmak å de binder sig bra.
tänk på att köttfärsen inte ska va för kall när man blandar i ingredienserna.

steg 1: lägg köttfärsen i en bunke..knäck i 3 ägg (om man typ har lite över ett kilo färs)
ha i ströbröd eller an gammal macka..me fördel en ljus rostmacka. smula i. sen en skvätt matlagningsgrädde (endst om man ska "lyxa till de") en skvätt soja å BBQ-sås..en skvätt är ca: 2-3 msk. vorchestersås funkar me. några vrid me salt å peppar å sen blanda allt ordentligt..om man vill å tycker de e lättare kan man blanda allt i en skål å sen hälla i köttfärsen. blanda tills allt har en smidig form å e lätt att forma.

ta en liten klick av smeten å kör ett stekprov å för att kolla smaken. lägg till mer om man vill.
nör man e nöjd så formar man handstora biffar..inte för tjocka. å lägger i en het panna..smöret ska va tyst å påväg att få gyllenbrun färg. sänk värmen när biffarna är i pannan. typ fån 10 till 5. stek nån min på varje sida tills man ser att köttsaft kommer upp på toppen av biffen. ta av biffen å lägg på tallrik för att den ska "vila", de som händer då e att köttsaften åker ut i hela biffen då å gör så den blir saftig.

diska snabbt ur pannan å släng i bröden. me stora bröd kan de va knepigt å få ner dom i brödrosten.
sen får ma ha på lite va man vill. ja har iaf såhär:
bröd, ketchup, sallad, burgaren, cheddarost, tomat, hamburgerdresing å sen locket!











Recept!


på begäran kommer ja snart lägga upp recept på Crust-föda delux här!;)



"ensam mamma söker"


läste just på aftonbladet.se om klipp från avsnittet som dom klippt bort
å såhär står de "utskällningarna tittarna inte fick se"

http://www.aftonbladet.se/webbtv/noje/article3525536.ab

liksom, de där måste ju va de bästa av allt! ska man överhuvet kolla på den där dyngan så måste man väl få se ALLT!
ska alla tro att vägen till kärlek går felfritt utan motgångar eller nåt..neeee!

redan på trailern till den nya omgången va ju mysko..slowmotionvisningar av 3 mammor som skrattar som dom e höga på nåt. iofs kan de väl va kul å få en massa lammkött slängt till sig i tv..hm..om man inte fått nåt på ett tag;P

men de hela kasnke blir som Tila tequilas show där killarna slogs haha
fast i sverige skulle de nog motsvara att en kille tog ett hästbett under bordet när kameran va avstängd.

kan ju säga att de e mer action på bostadsmötena i mitt pannrum! ja själv 2 gubbar å 15 st 65+tanter me diverse ålderdomshandikapp. fettkul när dom börjar prata högt om poliser, sopnedkast, ravepartyn i garaget å hur man odlar syrener på balkongen.


typ på stan

idag när ja va å handla såg ja denna kuliga affisch!




är väl antagligen nån humorgrej;P


baka!



kom på att ja vill baka me den här mästerbakaren snaaaart me!





All That Remains


Gillar riffet som fan innan refrängen.








ny mössa!



min nya mössa ja fick idag!





första inlägget..design




ok, håller nu på me att fixa bloggdesignen!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0