bbqmarinerad fläskfilé med potatis å russingratäng med trattkantarellsås



Bbqmarinerad fläskfilé med potatis å russingratäng med trattkantarellsås!
servrad med machesallad.

tillagning som följer!:
 börja me att mandolina ( har man inte en mandolin får man skiva förhand..vilket ja gjorde) potatisen å lägga dom i en bunke me bäscha..alltså grädde å mjölk! släng i lite salt å peppar å låt ligga ett tag.

undertiden förbred fläskfilén.å bbqsåsen. ja gjorde en spontan bbqsås me sesamfrön å honung å vitlök å tomat..bla.
när såsen fått en schysst karftig lite rökig smak så gnid in den på köttet å lägg sen köttet i en bunke å häll över resten av såsen. låt stå i 30 min typ.

börja puttsa trattkantarellera så inget "skogsit" kommer me i..sen fräs i smör å salt å häll över i en kastrull där man har i mjölk å matlagningsgrädde. få ett uppkok å sänk värmen för att de ska sjuda. för långt å kraftigt uppkok kan göra så såsen skär sig å ser ut som gammalt spyvatten ellre från en orensad kloak! för att få apptitlig färg på de hela kan man ha i gurkmeja eller soja..ja körde me gurkmeja. ha gärna i vin..en skvätt rött e aldrig fel..lite buljong salt å peppar..honung vitlök, å örter som man gillar..tänk på att ju längre såsen stå på värme dessto kraftigare smak blir de..plus att har du rett såsen så blir den tjockare ju längre den står på. reda av kan man göra på olika sätt..antingen i början när man fräser svampen..å ha i en halv näve mjöl..eller ta maizena å blanda me vatten å montera ner i såsen precis på slutet.

potatisgratängen ska börjas göra..mixa me potatis russin ost salt å peppar å lite matlagningsgrädde. som en lasagn typ.vill man kunna stansa ur oilka former av gratängen vid servering så tryck ner varj lager ordentligt så de hela blir fast..man kan oxå ha en tyngd på i ugnen. sätt in i ugnen å 150-175 grader å låt de liksom blir klart i god fart.

samtidigt kan man bryna köttet i en stekpanna..bara rulla runt de så de får fin färg å stänger porerna så köttet får behålla sin köttsaft inne. lägg därefter köttet på en plåt å in i ungnen!  vill man ha så saftigt som de går å schysst yta ska man me jämna mellanrum hälla på eller pensla bbqsås på köttet..kasnke 10 ggr..de blir grymt najs!

servera me sallad å en klick gelé! mitt upplägg blev sådär..hitta inget bra för å få gratängen som ja ville..men aa..gott blev de iaf;)



















grymt gott!

Kommentarer
Postat av: packer

Fan det där ser grymt gott ut, blir sjukt hungrig nu! =P


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0